Välkommen!DSC_0094 (Medium)

Indisk matlagningskonst har anor sedan tustentals år. Generation efter generation har
utvecklat hemligheterna med att använda och blanda olika kryddor på olika sätt, för att
skapa de traditionella tandoor- och curryrätterna.

Tandoor är en lerugn som tillverkas för hand av en särskilt utvald lera som hämtas vid
floden Jammuna. Ugnen armeras med kokosfibrer. Endast en mycket skicklig ungsmakare
kan tillverka en tandoor som ger den rätta smaken vid grillning. Tandooren eldas med kol
för att förhöja smaken på maten, vilket vi är ensamma om i Göteborg.

Med samma tillgivenhet för denna matlagningskonst som passerat från
generation till generation, har vi nämngivit denna restaurangen till ”Daawat”- vilket betyder
”en fest för matälskare”. Vår matkonsult öppnade redan 1971 den första indiskaDSC_0194 (Medium)
restaurangen i Sverige.

-Vi hoppas Du skall trivas och att maten blir en kulinarisk överaskning. Om det tar lite tid

för oss att servera beror det på att rätterna fodrar stor omsorg och kärlek, för att det skall
smaka sitt yttersta. Så koppla av lite, och MÅ VÄL!